Over ons

Sterke familieband

Banden Mortier is al 75 jaar een begrip in Tielt en ver daarbuiten. Van een depannage in Berlijn of Marseille kijken de Mortiers al lang niet meer op. Intussen is de vierde generatie actief in het familiebedrijf, maar de sterke en persoonlijke service is nog net dezelfde als in de begindagen.

1945

Het startschot

Alles begon bij pater familias Jules die fietsbanden maakte van oude vrachtwagenbanden. Upcycling avant la lettre. Stilaan legde hij zich meer toe op banden voor auto’s en vrachtwagens, wat ook een eerste verhuis naar het Rameplein met zich meebracht. Het gele huis op de hoek werd de plek bij uitstek voor nieuwe banden.

Het gele huis

1967

Een mooie groei

Zoon Roland ruilt de koopvaardij in en neemt de zaak over van zijn vader. Hij durft te investeren in Amerikaanse toestellen en materialen. Voeg daarbij de nieuwe locatie aan de Pittemsesteenweg en de onvoorwaardelijke inzet van Roland en zijn vrouw en je krijgt een indrukwekkend groeiverhaal.

Opa Mortier in officierenpak

1986

Powerduo

Als 16-jarige start Wim met een leercontract bij vader Roland. Ook voor Wim is service de absolute prioriteit. Toevallige passanten worden trouwe klanten en opnieuw dringt een verhuis zich op. In de Ruiseleedsesteenweg zijn Wim en Sofie de geoliede motor achter Banden Mortier.

Wim op de clark

2017

Jong geweld met ambitie

Vandaag werkt ook zoon Michiel mee in de familiezaak. Banden vervangen of een grote kraan depanneren? Hij doet het met dezelfde big smile als zijn (groot)ouders. En ook de toekomst van Banden Mortier ziet Michiel groots...

Verhaal van Banden Mortier

Meet team Mortier

Davy
Davy
a.k.a. Frits
Kevin
Kevin
a.k.a. Harry
Glenn
Glenn
a.k.a. Brommer
Wim
Wim
a.k.a. De Kleinen
Michiel
Michiel
a.k.a. Junior
Roland
Roland
a.k.a. Ozzy
Sofie
Sofie
a.k.a. Sofie